Ανακοίνωση του 4ου Πειραματικού Λυκείου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» για την εισαγωγή μαθητών/τριών το σχολ. έτος 2024-25

Με αφορμή την εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ για την υποβολή αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητών στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία για το σχ. έτος 2024-25 γνωστοποιούμε σε ενδιαφερόμενους γονείς/κηδεμόνες και μαθητές/τριες τα εξής:

  1. Στην παρούσα χρονική φάση (29 Μαρτίου – 17 Απριλίου 2024) ΔΕΝ θα υποβληθούν αιτήσεις από γονείς/κηδεμόνες για την εισαγωγή μαθητών/τριών στην Α’ τάξη του 4ου πειραματικού λυκείου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης».
  2. Η εισαγωγή στην Α΄ τάξη του 4ου Πειραματικού Λυκείου «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» γίνεται αρχικά με τους/τις μαθητές/μαθήτριες (που επιθυμούν)  του συνδεδεμένου 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων, στην περίοδο των ηλεκτρονικών εγγραφών στα τέλη Ιουνίου, και, στη συνέχεια, όσες θέσεις δεν πληρώνονται, διατίθενται στους/στις αποφοίτους των άλλων Γυμνασίων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.
  3. Στις αρχές Σεπτεμβρίου προκηρύσσονται οι μη πληρωθείσες θέσεις και καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να υποβάλλουν αίτηση ώστε τα παιδιά τους να συμμετάσχουν στη διαδικασία της επιλογής. Στη συνέχεια, αν οι αιτήσεις είναι περισσότερες από τις προκηρυσσόμενες θέσεις, διενεργείται κλήρωση και δημιουργείται μία λίστα επιτυχόντων/ουσών μαθητών/τριών και μία λίστα επιλαχόντων/ουσών μαθητών/τριών. Επισημαίνεται ότι η εισαγωγή μαθητών/μαθητριών γίνεται σε αναλογία 50%-50% για αγόρια και κορίτσια.
  4. Δίνεται, επίσης, η δυνατότητα εισαγωγής μαθητών/τριών σε ποσοστό 20% για λόγους συγγένειας (αδέλφια που είναι ήδη μαθητές/τριες του 4ου Πειραματικού Λυκείου και του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου).
  5. Για την εισαγωγή στη Β΄ και Γ΄ τάξη, ακολουθείται η ίδια διαδικασία για τη συμπλήρωση κενών θέσεων που υφίστανται ή ενδεχομένως προκύψουν.
  6. Επομένως, οι απόφοιτοι όλων των Γυμνασίων (πλην του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου) και οι μαθητές/τριες της Α’ και Β’ τάξης των υπόλοιπων λυκείων, στα τέλη Ιουνίου  θα εγγραφούν κανονικά στην Α’ τάξη (ή στη Β’ ή στη Γ’ τάξη) του λυκείου που ανήκουν χωροταξικά και τον Σεπτέμβριο θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν αίτηση και, εφόσον επιτύχουν την εισαγωγή τους στο 4ο Πειραματικό Λύκειο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», θα τους δοθεί το δικαίωμα μετεγγραφής σ’ αυτό.

                                                                         Ο διευθυντής

                                                                  Ευθύμιος Αθ. Κουφογιάννης